Oudercommissie

Beste vraagouders,

Een belangrijk adviesorgaan voor  iedere kinderopvanginstantie en dus ook Gastouderbureau Kidsicosi is de oudercommissie. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit ouders die via Gastouderbureau Kidsicosi een of meerdere kinderen bij een gastouder onderbrengen. De commissie heeft de mogelijkheid tot het uitoefenen van invloed op de kwaliteit van opvang bij de bij Gastouderbureau Kidsicosi aangesloten gastouders. De commissie is de afvaardiging van alle andere ouders die opvang geregeld hebben via Gastouderbureau Kidsicosi.

Een kleine opsomming van de werkzaamheden:

  • Adviesrecht (gevraagd en ongevraagd) op de belangrijke uitvoeringsgebieden van Gastouderbureau Kidsicosi (beleid, RI&E, deskundigheidsbevordering, etc.)
  • Aanspreekpunt voor andere ouders
  • Mede organiseren van bijeenkomsten

De oudercommissie van Kidsicosi is op 27 juli 2010 officieel van start gegaan. Op deze pagina vindt u alle informatie over de oudercommissie. Ook presenteren de leden die u als vraagouders vertegenwoordigen zich hier. U kunt altijd contact met hen opnemen voor het stellen van vragen of geven van input en/of feedback. Mocht u zelf interesse hebben om deel te nemen, neem dan aub contact op met de voorzitter.

Email: oudercommissie@kidsicosi.nl

Leden oudercommissie Kidsicosi:

Voorzitter: Maike Aerts

Mijn naam is Maike Aerts. Ik ben getrouwd met Nico en samen hebben we drie zonen. Tijn (april 2006), Siem (juli 2007) en Jelle (december 2013). Wij werken beiden in het ziekenhuis van Roermond. Omdat we ook vaak onregelmatig moeten werken is het heel fijn om oma als gastouder te hebben. Ze past 2 dagen per week op onze kinderen. En daarnaast zorgt ze ook nog een dag voor de kinderen van mijn zus. Het voelt voor de kinderen heel fijn als oma weer komt. Ze is er om de kinderen te verwennen, maar ook neemt ze een stuk mee van de opvoeding. We zijn allemaal heel blij met haar!

Secretaris: Dorieke Vogels

Ik ben Dorieke Vogels en ik ben getrouwd met Ruud. We hebben een dochter Veerle (juli 2010) en een zoon Gies (april 2012). We hebben wekelijks 2 dagen oppas nodig en die worden verzorgd door onze moeders als gastouders. Ze passen bij ons thuis op dus voor de kinderen is ook de omgeving vertrouwd. Hierdoor kunnen we met een gerust hart gaan werken. We weten dat de kinderen in een veilige omgeving zijn en in goede handen. Daarnaast vinden we het heel fijn dat de kinderen én de oma’s door de gastouderopvang elke week één-op-één aandacht krijgen. Dat is toch ook heel erg prettig!

Vacature

Omdat het moeilijk is om leden te werven voor de oudercommissie, (bijna alle ouders geven in de evaluatie aan het te druk te hebben met andere zaken) bieden we iedere deelnemer jaarlijks een waardebon van 30 euro aan bij deelname.

Notulen oudercommissie:

Voor de documenten oudercommissie, zoals (Huishoudelijk) reglement oudercommissie en klachtenregeling oudercommissie verwijzen we u naar de pagina belangrijke documenten

Advertentie