Wat kunt u als vraagouder verwachten?

Duidelijkheid en transparantie staan bij Kidsicosi hoog in het vaandel. Daarom vinden wij het belangrijk om heldere verwachtingen bij u neer te leggen. Wat kunt u als vraagouder nou eigenlijk van ons verwachten?

Belangrijke informatie over gastouderopvang

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe de gastouderopvang in elkaar zit. Niet iedereen kan namelijk zo maar gastouder worden. De overheid stelt hier gelukkig strikte en hoge eisen aan. Een gastouder moet bijvoorbeeld in bezit zijn van een officieel diploma ‘SPW2 Helpende’ (of vergelijkbaar). Dat is vaak een groot struikelblok, want het gaat hier om een volledige mbo opleiding die veel tijd in beslag neemt en niet goedkoop is. Deze kosten worden niet vergoed en zijn dus voor eigen rekening.

Het overgrote deel van de actieve gastouders was reeds in het bezit van het vereiste diploma toen ze besloten om als gastouder aan de slag te gaan. Het komt maar weinig voor dat mensen investeren in deze opleiding met de doelstelling gastouder te kunnen worden. De groep mensen die aan de eisen voldoen en gastouder mogen worden is beperkt. Actieve gastouders zijn nog schaarser.

Hoe komt gastouderopvang tot stand?

U draagt de gastouders zelf aan.

Met een beetje geluk vindt u een geschikte kandidaat in uw eigen netwerk. Dit kan een actieve gastouder zijn of iemand die aan het overgrote deel van de eisen voldoet. Heeft u iemand op het oog? Dan kunt u zich samen melden bij Kidsicosi. We bekijken vervolgens wat er nog moet gebeuren om officieel als gastouder aan de slag te kunnen en daar maken we dan een plan voor. Zodra de gastouder aan alle eisen voldoet verzorgt Kidsicosi de officiële registratie in het LRKP en handelt alle bijkomende administratieve zaken af.

U vindt gastouders via Kidsicosi

Heeft u zelf geen geschikte gastouders? Dan kunt u een beroep doen op het netwerk van Kidsicosi. Vanwege de schaarste aan gastouders is dit helaas niet in alle gevallen een garantie voor succes. Om het aanbod aan gastouders op peil te houden zijn we continu bezig met wervingsactiviteiten. We doen er dus alles aan om te voldoen aan uw vraag naar kinderopvang.

Vragen? Neem gerust contact op

Welke situatie ook op u van toepassing is, wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen via info@kidsicosi.nl of telefonisch via 06 501 213 93. Wij zullen altijd ons best doen om  uw vraag naar kinderopvang in te vullen. Met andere vragen mag u zich ook gerust melden. Wij denken graag met u mee.

Advertentie