Kinderopvangtoeslag volgend jaar omhoog

De kinderopvangtoeslag gaat volgend jaar omhoog. Het kan gaan van enkele tientjes tot zo’n € 900 per jaar, afhankelijk van het inkomen van de ouders. Vooral de meeste hogere en de middeninkomens profiteren ervan, omdat de lagere inkomens nu al bijna 100% vergoed krijgen voor crèche of buitenschoolse opvang. Dat heeft het kabinet vrijdag bekend gemaakt.

Overeengekomen maatregelen

Meer aandacht per kind bij de opvang van baby’s, een hogere kinderopvangtoeslag en mogelijkheden tot coaching voor alle medewerkers van kinderopvanginstellingen. Dat zijn de belangrijkste maatregelen die het kabinet op voorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft genomen. De maatregelen zijn overeengekomen met de kinderopvanginstellingen, peuterspeelzalen, ouders en vakbonden FNV en CNV.

Meer geld voor kinderopvang

Vanaf 2017 komt jaarlijks € 200 miljoen extra beschikbaar voor de kinderopvang. De kinderopvangtoeslag voor ouders wordt met in totaal € 136 miljoen verhoogd. Zo krijgen voortaan alle ouders minimaal een derde van de kosten van kinderopvang vergoed. Daarnaast gaat de maximum uurprijs voor de kinderopvanginstellingen omhoog. Ouders gaan er in de meeste gevallen op vooruit in 2017, afhankelijk van inkomen, aantal dagen opvang en het uurtarief. De meevaller zit tussen enkele tientjes tot ruim € 900. In totaal kosten deze maatregelen € 180 miljoen per jaar.

Kinderopvangtoeslag in Nextens

De release voor het aanvragen van Kinderopvangtoeslag en Kindgebondenbudget in Nextens staat op de planning voor augustus. Deze oplevering is onderhevig aan gewijzigde prioriteiten.

Bron: Nextens

Advertentie

Plaats een reactie op dit bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s